Selecteer een pagina

Inmiddels zou ik niet meer weten waarom je je zou moeten verstoppen als ondernemer. In de beginjaren van mijn bedrijf deed ik dat wel. Simpelweg omdat ik niet wist waarom ik zichtbaar moest zijn (laat staan hoe?) en was ik niet bewust van mijn meerwaarde. Totdat ik het inzicht verkreeg wat al die tijd duidelijk was, alleen ik zag het niet.

Watvoor beroep of bedrijf heb jij?
En zijn er meer mensen die dit doen?, vast wel! Stel dat jij en alle collega’s zich zouden verzamelen. Fictief dan. Zouden jullie dan allemaal hetzelfde zijn? NEE! Natuurlijk niet.
Ieder mens is anders, spreekt anders, beweegt anders, doet anders en denkt anders. We worden allemaal aangetrokken door andere mensen, vragen om een andere benadering. De ene persoon spreekt je aan en de ander totaal niet. Gelukkig is dat zo.

Daarom moet je zichtbaar zijn!

Jij hebt je bedrijf en je wilt graag dat mensen naar je toe komen. Die mensen willen heus wel komen, mits ze weten wat ze daar zo ongeveer zullen vinden. Kennen ze jou, zijn ze al overtuigd dat jij ze geweldig goed kan helpen, dan komen ze wel. Zijn ze eenmaal fan van jouw persoonlijkheid of je aanpak, blijven ze ook trouw. Ze wachten tot ze jou nodig hebben (in geval van logo design hebben ze je niet vaak nodig) of ze blijven trouw komen (bijvoorbeeld als je een kapper bent)

En er gebeurt nóg iets moois voor jouw bedrijf.
Ze praten over je!
Je hoeft niet meer in je eentje aan je bekendheid te werken. Zodra ze iemand anders horen vertellen over wat ze zoeken (een bedrijf als dat van jou) zullen ze jou en je bedrijf aanbevelen. En ze vertellen de ander ook waarom. Om de ander te overtuigen dat het een goede aanbeveling is.

Zichtbaarheid is voor veel mensen spannend. Ook omdat alles wat NIEUW is, altijd spannend is. Je hebt dan twee opties, dat wat je spannend vindt uit de weg gaan, dan blijft het dus spannend. Of je gaat het aan! Uiteindelijk kan er niet veel verkeerd gaan, zichtbaarheid is niet levensbedreigend. En het gaat je iets opleveren, die zichtbaarheid. Je klanten vinden het leuk om je te zien en jij leert er van.

Wat kan je doen om zichtbaar te zijn:
– maak een selfie en zet deze online met een verhaaltje
– Plaats vaker een post op social media, met jouw mening, jouw woordkeus, over jouw manier van werken
– Schrijf een verhaal, blog of nieuwsbrief

Weet je dit allang maar lukt het tot nog toe niet goed om het te DOEN? Wat heb je nodig, iets meer motivatie en kennis misschien? Dan is een van de twee cursussen die ik heb gemaakt, een uitkomst voor jou. Het verschil tussen die twee is met name de cursusduur (4 of 15 dagen) De cursus van 4 dagen “Maak werk van je persoonlijke merk” biedt elke dag een les. De cursus zichtbaarheid heeft 6 lessen verspreid over 15 dagen met ook een heel hoofdstuk dat over angst gaat. Het legt uit hoe dat werkt in je brein, dat gaf mij HET inzicht om met die angst om te gaan.

Denk je dat een cursus op dit moment niet is wat je nodig hebt, wil je liever één of meerdere persoonlijke gesprekken, dan kan je ook bij mij terecht. Meer over coaching lees je hier.

Dat je hier hulp bij zoekt, is juist krachtig. Dat zegt dat je ambitieus bent en verandering wil.

Als je spannende dingen gaat doen zonder hulp of begeleiding, houd dan goed voor ogen wat je doel is. Waarom en voor wie doe je dit? Op moeilijke momenten kan dit motiveren of je er dooorheen helpen.

Succes daarmee, voor jouw positieve zaak.